residence_11.

single family house

2007 - 2009

 

 

Scope of the design was, on the one hand to propose an optimal utilization of the plot of 870 m2 and on the other, to arrive at an ideal positioning of the house. At the same time, the sight advantages of the plot have been taken into consideration, as well as the favorite possible orientation.

The morphology of this house came with the creation of discrete building volumes that follow the different functional uses. The key feature of the design was to create an internal atrium, which was placed in the center of the plan, operating as the core of the house, while all the required spaces were arranged around it, on a single level.

Stone walls and wooden panels were treated as morphological elements for the integration and separation of building volumes, determining the final architectural style.

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

@x2architecture2017